Geen producten (0)
Geen producten (0)
Uitverkocht
Sale 25%
Tamegroute Vaas #8 Tamegroute Vaas #8
1 2
 

Tamegroute Vaas #8

€ 59,95 € 44,96 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode 812
Omschrijving

Deze ongeglazuurde ruwe Tamegroute vaas is een uniek kunstwerk in huis!

Tamegroute wordt gemaakt in het gelijknamige dorpje Tamegroute. Het dorp heeft de naam te danken aan haar ligging, want Tamegroute vertaalt zich letterlijk in het Berbers naar 'de laatste plaats voor het woestijn'. Tamegroute ligt namelijk vlak voor de Sahara woestijn in het zuiden van Marokko.

Het proces bestaat uit verschillende zorgvuldige stappen. De klei wordt uit het naastgelegen Draa rivier gehaald. Vervolgens wordt de klei vermengd met water en op de grond uitgestreken, totdat de klei gereed voor bewerking is. Dan begint de pottenbakker zijn werk te doen. De hele dag lang draait de pottenbakker hompen klei tot mooie aardewerken producten.

Het aardewerk wordt vervolgens een hele dag lang uitgestald om te laten drogen.

Belangrijk om te weten over het Tamegroute aardewerk is dat er oneffenheden in het product zitten. Dit hoort bij Tamegroute, alles is handgemaakt en daarom kunnen de maten enigszins verschillen. Ieder Tamegroute item is uniek en heeft haar perfecte imperfecties. Deze imperfectie maakt het juist zo mooi!

Circa afmetingen:

Hoog: 22cm

Diameter: 20cm

Ook interessant

€ 59,98 € 119,95

Mi-Casa Home & Living maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo prettig mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies