Geen producten (0)
Geen producten (0)
uitverkocht
Img7354 0
 

Sabra Silk - Hoes #18

€ 44,50 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Sabra Silk kussenhoes 60x40cm


Wat maakt een Sabra Silk kussen zo speciaal en hoe worden deze gemaakt? 

Sabra zijden kussens zijn gemaakt van een speciaal soort zijde afkomstig van de vezels van de agavecactus, voornamelijk in Marokko. Het productieproces omvat de volgende stappen:

1. **Agavecactus oogsten:** De eerste stap bij het maken van Sabra-zijde omvat het oogsten van de lange, stekelige bladeren van de agavecactus. Deze cactus, in Marokko bekend als de "sabra" cactus, levert de grondstof voor de zijde.

2. **Vezels extraheren:** Zodra de cactusbladeren zijn geoogst, worden de vezels zorgvuldig geëxtraheerd. Deze vezels zijn dun en lang en lijken op zijden draden. Ze vormen de basis voor het maken van Sabra-zijde.

3. **Reiniging en verwerking:** De geëxtraheerde vezels worden vervolgens gereinigd en verwerkt om onzuiverheden te verwijderen en ze klaar te maken voor het spinnen tot zijden draden.

4. **Spinnen:** Bekwame ambachtslieden spinnen de verwerkte vezels tot fijne zijden draden. Dit spinproces gebeurt met de hand en vereist precisie en expertise.

5. **Weven:** De zijden draden worden met traditionele handgeweven technieken tot stof geweven. Ambachtslieden creëren tijdens dit weefproces ingewikkelde patronen en ontwerpen, vaak geïnspireerd door de Marokkaanse cultuur en erfgoed.

6. **Verven:** Na het weven wordt de stof geverfd met natuurlijke of traditionele kleurstoffen. Dit voegt levendige kleuren toe aan de stof terwijl de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van het productieproces behouden blijven.

7. **Afwerking:** De afgewerkte stof wordt vervolgens gesneden en in de gewenste kussengrootte en -vorm genaaid. Het handgemaakte karakter van dit proces kan resulteren in kleine variaties in de grootte van het ene kussen tot het andere.

8. **Versieringen:** Veel zijden kussens van Sabra zijn voorzien van extra versieringen, zoals borduursels of decoratieve elementen, die zorgvuldig met de hand zijn toegevoegd om hun schoonheid te benadrukken.

9. **Kwaliteitscontrole:** Elk kussen ondergaat een grondig kwaliteitscontroleproces om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap en esthetiek.

Sabrazijde wordt vooral geassocieerd met Marokkaanse textieltradities, en deze kussens vertegenwoordigen trots het erfgoed van het land en de vaardigheden van Marokkaanse ambachtslieden. Dus als u een zijden kussen van Sabra bezit, geniet u niet alleen van een luxueus stuk woondecoratie, maar ondersteunt u ook het behoud van deze unieke Marokkaanse kunstvorm en het levensonderhoud van de getalenteerde individuen die deze maken.

Ook interessant

Mi-Casa Home & Living maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo prettig mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies